Skip to main content

Oliedruk

De oliedruk is aan de lage kant voor mijn gevoel. Circa 2 a 2,5 bar stationair, max 3,5 bar bij veel toeren. Dat voor een gereviseerd motorblok en 20w50 olie. Om dit te verhelpen heb ik de motor voorzien van nieuwe tandwielen (Biesheuvel autosport). Dit heeft niets geholpen. Nu heb ik bij Risse motorsport een stalen oliepomp deksel gekocht.

Oranje Opel Ascona B 2.5CIH met 212PK

De deksel is inmiddels gemonteerd, dit heeft helaas niet het gewenste resultaat. Koud 4 bar bij 1200 toeren. Niet slecht maar het zou beter moeten zijn met een gereviseerde motor, nieuwe oliepomp en nieuwe stalen deksel. Ik heb besloten dat ik de motor eruit ga halen zodra de achteras gereviseerd wordt. Even de aanzuigbuis controleren op lekkage en pakking. Als dat niets oplevert dan gaat het alu distributiehuis er even vanaf om te kijken of daar iets lekt. Wordt vervolgt.....

Change of plans, we gaan eerst de vrije ruimte bepalen tussen de oliepomptandwielen en het nieuwe deskel. Daar kan een verschil in zitten, de nieuwe versie van de distributiedeksel heeft namelijk een kleine speling waardoor er geen pakking nodig is tussen het deksel en het huis.

Update 7 feb 2019, eigenlijk blijft de oliedruk nu constant 4 bar, zowel warm als koud. Omdat de motor toch aardig wat vermogen heeft, laat ik het voorlopig zo. 4 bar is meer dan voldoende. Biesheuvel geeft aan dat ze juiste minder oliedruk willen hebben bij zo'n getunde motor.

  • Aangemaakt op .
  • Hits: 5931